Professionaliseer je LinkedIn

Professionaliser je LinkedIn pagina

Bij LinkedIn is het belangrijk dat je profiel een professionele uitstraling heeft. Op deze pagina worden verschillende punten toegelicht hoe je die kan verbeteren.


  1. Professionele profielfoto
    Je profiel foto moet een duidelijke en professionele foto zijn. Dus gebruik geen foto’s waar je met andere mensen of dieren op staat, probeer vakantiekiekjes ook te vermijden. Je kan het beste een keer iemand vragen om een goede foto te maken voor je LinkedIn profiel.

  2. Achtergrondafbeelding
    Naast de profielfoto is de achtergrondafbeelding ook erg belangrijk voor de uitstraling van je profiel. Kies voor de achtergrondafbeelding ook een professionele foto die bijvoorbeeld past bij je vakgebied.

  3. Je kopregel
    Als je bij de kopregel niks invult dan zal LinkedIn automatisch je huidige functie en werkgever hier invullen. In bepaalde situaties kan het echter handig zijn dit aan te passen bijvoorbeeld als je op zoek bent naar werk. In de kopregel kan je zetten naar welke soort functie je opzoek bent. Of als je opzoek bent naar een leuke stageopdracht.

  4. Info/Samenvatting
    Iets verder naar onderen onder de kopregel vind je het kopje ‘Info’. Onder dit kopje kan je iets vertellen over jezelf. Gebruik in de samenvatting woorden waar je graag op gevonden wilt worden, zo kan een recruiter je makkelijk vinden. Maak de tekst niet te lang. Een recruiter zal de tekst namelijk snel even scannen, hij/zij heeft namelijk nog veel meer LinkedIn profielen om te bekijken.

  5. Pas je publieke url aan
    bij het aanmaken van LinkedIn wordt er automatisch een url gemaakt voor je profiel, deze bestaat vooral uit allemaal verschillende letters en cijfertjes. Dit is niet echt representatief en is ook moeilijk met het communiceren. Daarom is het verstandig de url aan te passen. Om dit aan te passen ga je naar ‘Instellingen & Privacy’ en kies dan voor ‘Profiel gegevens’ Daarna klik je onderaan op ‘Contact gegevens’ boven aan deze pagina zie je nu als het goed is ‘profiel-url’ staan, klik hierop. Je gaat naar een nieuwe pagina, je kan dan aan de rechterkant klikken op ‘Aangepaste url bewerken’. De url kan je wijzigen naar bijvoorbeeld www.linkedin.com/in/voornaam-achternaam.

  6. Contactgegevens
    Vul contactgegevens in zodat recruiters makkelijk met je contact kunnen opnemen. Zorg voor een professioneel mail adres dus niet ‘minniemuis@hotmail.com’. Om dit aan te passen ga je naar ‘Instellingen & Privacy’ en kies dan voor ‘Profiel gegevens’ Daarna klik je onderaan op ‘Contact gegevens’ als je dan op E-mailadres klikt kan je je je mailadres wijzigen. Als je links op zichtbaarheid klikt kan je aanpassen wie allemaal je mailadres kunnen zien.

  7. Maak je profiel compleet
    Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk je profiel compleet maakt. Voeg alle relevante werkervaring toe aan je profiel, behaalde certificaten en je opleidingen. 

  8. Werkervaring
    Bij het toevoegen van werkervaring is het slim om elke functie apart toe te voegen. Wanneer je elke functie apart toevoegt dan komen de functies met een bullet onder het bedrijf te staan, dit maakt een overzichtelijk geheel. Probeer te omschrijven wat je hebt bereikt tijdens je stage of werkervaring.

  9. Opleiding(en)
    Maak een nette lijst van je opleidingen

  10. Licenties en certificaten
    Heb je relevante licenties of certificaten behaald? Voeg deze ook toe aan je profiel!

  11. Vaardigheden en onderschrijvingen
    Als je bepaalde vaardigheden hebt kan je deze hier toevoegen. Andere LinkedIn gebruikers kunnen daar ook vaardigheden toevoegen.

  12. Prestaties
    Wanneer je bepaalde speciale prestaties hebt behaald zoals een Patent, Project, Onderscheiding of prijs kan je die ook toevoegen aan je profiel.

Onze partners